Terugblik: ‘de Bslim Volleybalmaand’

dinsdag 3 december 2019,

November was ‘Volleybalmaand’ voor heel veel basisscholen in de stad Groningen! We blikken kort terug! Voor de zomervakantie waren de buurtsportcoaches en brede vakdocenten van Bslim al bezig met de organisatie. Zij wilden graag ‘sport stimuleren en volleybal onder de aandacht brengen’. Zij kozen daarbij voor een brede aanpak met een samenwerking vanuit de volleybalbond, de verenigingen, de wijk en het onderwijs. 

Scholing, clinics en toernooien
In september kregen alle vakdocenten van Bslim een scholing vanuit de Nevobo over hoe zij hun lessen kunnen invullen. Uiteraard werd er zelf nog een potje volleybal gespeeld. De maand november bestond uit clinics van de Nevobo. Ruim 42 uren werden er gevuld met volleybal! Daaropvolgend bestond er de mogelijkheid om in diverse wijken na schooltijd te trainen. Ook was het mogelijk om bij verenigingen mee te trainen. 

In Beijum werd er door het Bslimteam een wijkbreed toernooi georganiseerd waarin over twee dagen verspreid ruim 60 teams en 320 leerlingen actief waren. 


Wedstrijdbezoek Lycurgus & Veracles
Naast alle trainingsuren werden alle leerlingen uitgenodigd voor een wedstrijdbezoek van de mannen van Lycurgus en de dames van Veracles! Een unieke ervaring. Op het moment van schrijven is het nog mogelijk om een wedstrijd van Lycurgus te bezoeken op zondag 15 december 2019. Om 16:00 uur speelt  Lycurgus vs. Zaanstad (te Topsportcentrum Alfacollege Groningen.

Opgeven kan via de volgende link. Klik dan hierrrrrrrr! voor de link! (KLIK)

Factsheet
Onderstaande factsheet geeft een mooi beeld van de aantallen!

We kijken terug op een mooie maand!

Hosting & Design door Hokla, Hosting & Webdesign