FC Groningen Buurtbattle

dinsdag 10 april 2018,

Evenementgegevens


De FC Groningen Buurt Battle is een jaarlijks terugkerend voetbalproject voor jongeren in de leeftijdscategorie tien tot en met vijftien jaar, waarbij maatschappelijke betrokkenheid in de buurt centraal staat. Acht weken lang wordt er door de jongeren getraind in de wijk en worden er sociale buurtbijdragen uitgevoerd. Uiteindelijk hopen de jongeren zo een plekje in het finaleteam van de eigen wijk te bemachtigen. De teams worden op de finaledag gecoacht door de spelers en trainers van de eerste selectie van FC Groningen.

Elke deelnemer kan door middel van aanwezigheid, sportiviteit, voetbaltalent en buurtbijdragen punten scoren. Deze punten worden bijgehouden door de professionals in de verschillende wijken. Er zullen uit elke wijk twee wijkteams ontstaan van 6 spelers. Eén team voor de leeftijdscategorie tien t/m twaalf jaar en één team voor de leeftijdscategorie dertien t/m vijftien jaar. In de zevende week wordt aan het eind van de training bekend gemaakt welke kinderen de meeste punten hebben behaald en daarmee het wijkteam vormen voor de finale.

Per wijk gaan er twee wijkteams naar de finale. Deze teams worden samengesteld uit deelnemers die individueel de meeste punten gescoord hebben. Op deze finaledag zal er per leeftijdscategorie één team winnen. Deze twee teams winnen beide een VIP wedstrijdarrangement voor een thuiswedstrijd van FC Groningen!

Hosting & Design door Hokla, Hosting & Webdesign